fbpx

Teksti: Sari Selkälä 

Taloushallinnon asiantuntija Vertti Leinonen valmistui BA-yritysneuvojaksi keväällä 2020. Tilitoimistoille räätälöity Talouden suunnittelun ja yritysneuvonnan palvelukehittäjä -valmennus korvaa Business Advisor (BA) -ohjelman. Ohjelma on kehitetty Verutumin ja Taloushallintoliiton yhteistyönä. Valmennus kestää 1,5 vuotta ja se antaa valmiudet kehittyä asiakkaan vierellä kulkevaksi konsultoivaksi taloushallinnon kumppaniksi.

Administer Oy:ssa controllerina työskentelevän Vertin mielestä työn ohessa suoritetun tutkinnon parasta antia olivat opintopäivien käytännönläheinen sisältö ja konkreettiset työkalut omaan työhön.

Kehitä ja kommunikoi

Erityisesti palvelumuotoilun osiosta sain koulutuspäivien aikana konkreettisen työkalupakin, jonka olen voinut viedä käytäntöön omassa työssäni. Vaikka palvelumuotoilu oli jo aikaisemmin tuttua, luentojen ja materiaalien työkalut olivat hyvin käytännönläheisiä.” 

Myös viestinnän luennot ovat jääneet hyvin mieleen, ja into kehittää omaa viestintää vahvistui lähi-päivien aikana. Monet koulutuksen aikana käydyt asiat tulevat käytännön tilanteissa esiin 

Taloushallinnon ammattilaisten työssä kommunikoinnin merkitys korostuu. Asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen ja yhteisen kielen löytäminen on tärkeää. Koen onnistuvani työssäni silloin kun asiakkaan ei tarvitse stressata luvuista, vaan hän pystyy keskittymään oman yrityksen ydintekemiseen. 

Koulutuksen myötä myös kehittämisen haasteet kirkastuivat. Tuotteistaminen, palvelujen kehittäminen ja niiden myyminen omalle henkilöstölle ja asiakkaille vievät aikaa.  

”Yksi suuri haaste on myös se, miten uudenlaiset palvelut pystytään kaupallistamaan. Tarvitaan ajattelun muutosta puolin toisin. Viestinnällä on tässäkin suuri rooli.”

 

Taloushallinnon ammattilaisen uusi rooli
 

Kun tilitoimistoissa perinteinen prosessityö vähenee ja automatisoituu, neuvonnan rooli kasvaa. Omasta asiantuntijuudesta täytyy ottaa entistä enemmän vastuuta. Käytännön työkalujen lisäksi koulutus antoikin rohkeutta ja itseluottamusta omaan työhön. 

 ” Vaikka olen työskennellyt jo usean vuoden ajan yritysneuvojan roolissa, koulutus toi uudenlaista varmuutta esiintymiseen ja viestintään asiakkaiden kanssa.”   

Lähdin koulutukseen hiukan epävarmoin odotuksin, mutta koko valmennuksen ja tutkinnon suorittamisen ajan vahvistui tunne, että tästä on todella hyötyä käytännössä. Kiitos kouluttajille, opit ja vinkit on testattu käytännön työssä. Toimii!  

t

Mitä

Talouden suunnittelun ja yritysneuvonnan palvelukehittäjän ohjelma on jalostettu Business Advisor-ohjelmasta. Tilitoimistoalalle räätälöidyn valmennusohjelman käymällä pystyt antamaan asiakkaallesi kokonaisvaltaisempaa neuvontapalvelua perinteisten tilitoimistopalveluiden ohella, valmentautumaan TNT-tutkintoon ja kehittymään samalla asiakkaan vierellä kulkevaksi konsultoivaksi kumppaniksi. Valmennuksella voit tuotteistaa palvelumuotoilun keinoin uusia neuvontapalveluja organisaatiollesi/omalle tilitoimistollesi, ja kasvat rautaiseksi yritysneuvojaksi.

Yhteistyössä Taloushallintoliiton kanssa kehitetty valmennus kestää n. 1,5 vuotta ja sisältää 10-12 lähiopintopäivää. Ilmoittaudu mukaan seuraavaan valtakunnalliseen ryhmään ja klikkaa yllä olevaa ’Ilmoittaudu ja lue valmennuskuvaus’ -painiketta.

Varaa paikkasi ryhmään ajoissa!