fbpx

Verutumin KLT-verkkovalmennus järjestettiin vuonna 2016 kolmatta kertaa, ja se keräsi mukaan ennätysmäärän KLT-tenttiin valmentautuvia tilitoimistoalan asiantuntijoita. Valmennuksen tavoitteena on valmentaa osallistujaa pääsemään Taloushallintoliiton KLT-tutkinnon tenttitilaisuudesta läpi. Valmennukseen sisältyy muun muassa luentoja, harjoitustehtäviä ja todellista tenttitilannetta jäljitteleviä harjoitustenttejä, joiden avulla osallistuja pystyy valmentautumaan itse tenttitilanteeseen samalla kun opiskelee ja omaksuu KLT-tentissä vaadittavia tietoja.


Jonna Ranne

Jonna Ranne Kunnan Taitoa Oy:n Kouvolan toimipisteestä oli yksi vuoden 2016 verkkovalmennukseen osallistuneista. Jonna sai menestyksekkäästi KLT-tutkinnon suoritettua, ja KLT-kirjan haltuunsa. Kysyimme Jonnalta tunnelmia ja palautetta valmennuksesta KLT-tentin tulosten julkaisemisen jälkeen.

Jonna valitsi verkkovalmennuksen, koska valmentautuminen ei ollut aikaan eikä paikkaan sidottua. ”Verkkovalmennus valmennusmuotona sopi minulle hirmu hyvin, kun ei tarvinnut lähteä erikseen toiselle paikkakunnalle kouluttautumaan, ja pystyi opiskelemaan omaan tahtiin silloin kun se itselle sopii”, Jonna toteaa. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että verkossa tapahtuva opiskelu vaatii itseltäkin sitoutumista ja suunnittelua, kun ei tarvitse olla tiettyyn aikaan tietyssä paikassa.

Verutumin verkkovalmennuksessa eri teemoihin liittyvät videoluennot ja tehtävät tulevat verkkoympäristöön pienemmissä osissa valmennuksen aikana, jotta ajankäytön suunnittelu olisi helpompaa, eikä materiaalin suuri määrä lannista heti valmennuksen alkuun. Valmennukseen pääsee hyvin myös mukaan, vaikka hyppäisikin kelkkaan valmennuksen jo käynnistyttyä. Jonnakin aloitti valmentautumisen vasta hieman myöhemmässä aikataulussa, ja koki valmennuksen tehtävät hyödyllisiksi valmentautumisessa. ”Tein hieman valikoiden valmennuksen tehtäviä, ja koin ne erittäin hyödyllisiksi. Tehtävien avulla oppi todella hyvin käyttämään tentin kirjallisuutta, ja sai kokonaiskuvan siitä, mistä mikäkin asia löytyy.” Valmennukseen sisältyviä videoluentoja Jonna toivoi vielä lisää tukemaan tehtäviä ja muuta valmennusmateriaalia, ja vuoden 2017
valmennus sisältääkin entistä enemmän myös videosisältöä.

Monipuolisen tehtäväkattauksen lisäksi Jonna kehuu harjoitustenttejä, joiden tarkoitus on valmentaa osallistujaa itse tenttitilaisuuteen. ”Tein harjoitustenttejä useammankin kerran saadakseni varmuuden siitä, että osaan käyttää lähdemateriaaleja sujuvasti tentissä. En etukäteen ajatellut, että se taito olisi tenttitilanteessa niin merkittävässä asemassa”, Jonna kertoo ja jatkaa: ”Varsinainen tenttiaikahan on todella pitkä, ja sen kestoa voi vain yrittää kuvitella, jos ei käy istumassa ja kokeilemassa, miten pitkä aika se on. Harjoitustenttien avulla osasin rytmittää itselleni sopivalla tavalla varsinaisen tentin tekemisen taukoineen.

Jonna kokee, että verkkovalmennuksesta on ollut hyötyä työssä myös tentin jälkeen, ja valmennuksen materiaalit sai ladattua itselleen talteen verkkoympäristöstä. ”Olen saattanut kaivella esiin jonkun tehtävän, kun olen selvitellyt jotain työasiaa”.

Kokonaisuudessaan Jonna oli tyytyväinen valmennuksen antiin ja hän suosittelee valmennusta KLT-tenttiin valmistautuville: ”Monipuolinen tehtävävalikoima ja harjoitustentit valmistavat tosi hyvin varsinaiseen tenttiin. Ihan rehellisesti sanottuna en olisi ehkä päässyt läpi tentistä ensimmäisellä yrittämällä ilman valmennusta.

Lämpimät onnittelut Jonnalle ja kaikille muille uusille KLT-asiantuntijoille!


Jukka Hämäläinen


KLT-verkkovalmennus
käynnistyy jälleen 3.4.2017. Verkkovalmennuksen pääkouluttajana toimii edellisten vuosien tapaan Jukka Hämäläinen (MBA, HT-tilintarkastaja, KLT). Hämäläisellä on vankka kokemus taloushallinnon ammattilaisena ja kouluttajana. Hän seuraa aktiivisesti alalla tapahtuvia muutoksia, ja valmennuksen sisältöjä sekä toteutustapaa kehitetään aiempien vuosien kokemusten ja osallistujilta saadun palautteen perustella. Tämän vuoden valmennus sisältää mm. entistä enemmän videomateriaalia ja alustan keskusteluun ja kommunikointiin muiden valmennukseen osallistuvien kanssa.

Ilmoittautuminen KLT-verkkovalmennukseen on käynnissä Verutumin nettisivujen kautta. Valmennus maksaa 690 euroa (+ alv). Verkkovalmennusympäristö avautuu 3.4.2017, mutta valmennukseen voi ilmoittautua myöhemminkin. Verkkovalmennusympäristö on avoinna seuraavaan KLT-tenttiin saakka lokakuulle 2017.

Katso esittelyvideo valmennuksesta

Ilmoittaudu nyt!