fbpx

Suuren suosion vakiinnuttanut Verutumin KLT-verkkovalmennus toteutettiin vuonna 2017 neljättä kertaa. Taloushallintoliiton KLT-tenttiin preppaava valmennus sisälsi tälläkin kertaa muun muassa verkkoluentoja, runsaasti harjoitustehtäviä sekä todellista tenttitilannetta simuloivia harjoitustenttejä. Valmennuksen aikana osallistujat saivat myös vertaistukea muilta tenttiin valmentautuvilta ja kouluttajalta. Kysyimme valmennukseen osallistuneelta tuoreelta KLT-kirjan omistajalta joensuulaiselta Piritta Kurjelta tuntoja valmennuksesta KLT-tentin jälkimainingeissa.


 

Piritta Kurki

Tilitoimisto Vahtivuoressa työskentelevä Piritta Kurki lähti valmistautumaan KLT-tenttiin tavoitteenaan saada tentti kerralla läpi. Taustallaan 4,5 vuotta tilitoimistoalan kokemusta Piritta halusi ensisijaisesti tukea ja keinoja siihen, miten lähteä valmistautumaan laajaan tenttiin ja kuinka saada tentti tehtyä menestyksellisesti aikarajan puitteissa. Piritta valitsi avukseen Verutumin verkkovalmennuksen ja koki, että valmennus vastasi juuri siihen, mitä hän tavoitteli. Valmennus toimi Pirittalle eräänlaisena opaskarttana siihen, miten tenttiin kannattaa valmistautua. ”Turha etsiminen ja ajan kuluttaminen jäi kokonaan pois, ja valmennuksesta sai täsmätiedon esimerkiksi siihen, miten ja mistä tietoa kannattaa lähteä etsimään, ja kuinka merkitä olennaisimpia asioita omiin kirjoihin ja muistiinpanoihin”, Piritta muistelee.

Valmennuksen rakenne vaikutti paljon tapaan, jolla Piritta
valmistautui tenttiin, sillä Verutumin valmennuksessa
sisällöt tulevat opiskeltavaksi aihepiiri kerrallaan kevään ja kesän aikana. Kun Piritta pääsi valmennuksessa vauhtiin Verutumin verkkoympäristössä, sisältöjen valmis aikataulutus piti huolen siitä, että tuli fokusoitua oma opiskelu juuri siihen aihepiiriin, mitä milloinkin valmennuksessa käsiteltiin, ja pystyi navigoimaan aihepiirirastilta toiselle hyvässä järjestyksessä. ”Jos kaikki materiaali olisi ollut heti saatavilla ja olisi pitänyt itse miettiä, mitä missäkin välissä opiskelee, olisi saattanut tulla ahneus ja hämmennys siitä, mihin milloinkin tarttua”, Piritta analysoi ja pohtii, että valmennuksen valmis aikataulu selkeytti tenttiin valmistautumista huomattavasti.

Sen lisäksi, että verkkovalmennus antoi Pirittalle selkeät karttamerkit tenttiin valmistautumiseen, tuli valmennuksen aikana myös uutta tietoa lisää sellaisista aihealueista, joita hän ei jokapäiväisessä työarjessaan kohtaa. ”Esimerkiksi konserniin liittyvät teemat olivat itselle vieraampia, ja oli hyvä, että niihin sai nyt selkeyttä”, Piritta kertoo. Valmennuksesta on ollut Pirittalle hyötyä myös tentin jälkeen. Kirjoihin ja omiin muistiinpanoihin valmennuksen aikana tehdyt merkinnät nopeuttavat tiedonetsintää arjessa, ja Piritta kertoo palaavansa edelleen valmennuksen materiaaleihin hakemaan tietoa muistaessaan, että esimerkiksi harjoitustentissä käsiteltiin kyseistä asiaa.

Kokonaisuudessaan Verutumin verkkovalmennuksesta jäi Pirittalle positiivinen kuva, ja hän suosittelee valmennusta lämpimästi myös muille KLT-tenttiin valmistautuville. Valmennus toimi Pirittalle hyvänä karttana, jonka avulla hän suunnisti läpi tilitoimistoalan kiireisen alkuvuoden samalla KLT-tenttiin valmentautuen, ja valmennus ja työ tukivat Pirittan mukaan hyvin toisiaan kevään ja kesän aikana. Valmennuksesta sai valmiit karttamerkit tenttiin valmistautumisen aikataulutukseen, tenttitekniikan ja ajankäytön harjoitteluun itse tenttitilannetta ajatellen sekä siihen, mitä asiasisältöjä tentissä pitää hallita ja mitä uutta tietoa on tullut. ”Missään vaiheessa valmennusta ei tuntunut, että jokin asia olisi ollut turhaa. Hyvin järjestetystä valmennuksesta sai muun muassa tosi paljon opiskelumateriaalia sekä arvokkaita ja aikaa säästäviä vinkkejä ja kokemusta niin itsenäistä tiedonetsintää kuin itse tenttiä varten.”

Lämpimät onnittelut Piritta ja kaikki uudet KLT-asiantuntijat!


Jukka Hämäläinen


KLT-verkkovalmennus
käynnistyy jälleen 4.4.2018. Verkkovalmennuksen pääkouluttajana toimii edellisten vuosien tapaan Jukka Hämäläinen (MBA, HT-tilintarkastaja, KLT). Hämäläisellä on vankka kokemus taloushallinnon ammattilaisena ja kouluttajana. Hän seuraa aktiivisesti alalla tapahtuvia muutoksia, ja valmennuksen sisältöjä sekä toteutustapaa kehitetään aiempien vuosien kokemusten ja osallistujilta saadun palautteen perustella. Hämäläinen on myös aktiivinen kirjoittaja, ja häneltä ilmestyi hiljattain kirja Osakeyhtiön tilinpäätösmallit ja ohjeistus (Alma Talent).

Ilmoittautuminen KLT-verkkovalmennukseen on käynnissä Verutumin nettisivujen kautta. Valmennus maksaa 690 euroa (+ alv). Verkkovalmennusympäristö avautuu 4.4.2018, mutta valmennukseen voi ilmoittautua myöhemminkin. Verkkovalmennusympäristö on avoinna seuraavaan KLT-tenttiin saakka lokakuulle 2018.

Katso esittelyvideo valmennuksesta

Ilmoittaudu nyt!